Mastvägen 17

Logarns Västervik, Strängnäs

Arkitektritat hus. Fyra bra sovrum. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med högt i lutande tak med spot-belysning. Separat rymligt garage i souterräng med fina möjligheter för egenföretagaren. Öppenspis med kassett. Två badrum helkaklade med dusch. Balkong med utsikt. Båtplats vid Mälaren. Gäststuga. Pool. Fiberoptik. Växthus.

Introduktion

Pris

4 150 000 SEK

Typ

Fritidsbostad

Boarea

96 kvm

Rum

5 Rum & Kök

Tomt

2 008 kvm

Garage

ja

Pool

ja

/

Kommande försäljning

Kontakta fastighetsmäklaren

Karta

Kontakt

Anette Sjöö

Reg.Fastighetsmäklare

Visningar

Kontakta fastighetsmäklaren för visning!

Bilder

Film

Film

Invändig & utvändigt presenteras
här i en film om Mastvägen 17

Visa Film

Logarns Västervik

Planritning

Planritningarna är inte skalenliga och vissa avvikelser kan förekomma.

Fakta

Beskrivning

Unikt arkitektritat hus vid Mälarens vatten! Stort garage anpassat för egenföretagaren.

Nu finns detta unika arkitektritat enplanshus om 96 kvm till salu med ett separat stort garage i souterängvåning. Möjlighet att bygga till 40 kvm uthus enligt detaljplanen. Perfekt för egenföretagaren med behov av stort garage och gott om plats med förvaring. Härlig utsikt med högt läge från den rymliga balkongen som vetter ned mot området med samfällighetens gemensamma båtbryggor, bastu och en flytbrygga för den som längtar efter ett bad i Mälaren. En båtplats följer med fastigheten. Naturtomt med en baksida med en mycket fin trädgårdstomt med skyddande uteplats med plats bord, stolar och soffor för härlig häng vid mini-poolen och grillen. Här finns även ett växthus för tidsenlig egen odling. Plan gräsyta med gott om plats för barnens spring och lekar. I husets hjärta finner ni den rymliga sällskapsytan med högt i tak och öppen planlösning mellan vardagsrum, matplats och kök med köksö. Här kan man lyssna på ”spraket” från den öppna spisen med kassett de kalla vinterdagarna. Gott om sovutrymme med fyra sovrum varav ett med eget badrum. Totalt två helkaklade badrum med dusch och golvvärme. Indraget fiberoptik. Fin gäststuga med två sovplaster. Standard för permanentboende. Perfekta stället för sommarens lata, härliga dagar med bad, fiske, windsurfing och båtutfärder. Vintertid erbjuds skidturer och skridskoåkning över gnistrande isar. Närhet till puls i omtyckta Strängnäs endast 10 km bort. Måste upplevas på plats denna pärla vid Mälaren som överträffar det mesta beträffande både område och bostad! Varmt välkomna att direkt se mer via vår film-visning. Varma hälsningar Sjööˊs Fastighetsförmedling.

Interiör


Hela entréplan har klinkergolv med vattenburen golvvärme. Varje rum har en senor för inställd värme.

HALL

Välkomnande hall med praktiskt klinkergolv med golvvärme. Gott om förvaring i garderober med skjutdörrar.

BADRUM

Rymligt helkaklat badrum med inslag av sjösten i bård på vägg och snyggt motiv i sjösten på golvet. Golvvärme via det vattenburna systemet respektive via separat el-system. Perfekt att slå på el-golvvärmen sommartid då det vattenburna systemet är avslaget i övriga huset. Mulltoalett, Wostman. Handfat med skåp undertill med bra plats för förvaring. Badrumsskåp med spegel. Duschhörna med vik-väggar. Ett fönster för bra möjlighet till att snabbt vädra ut fukt från dusch.

VARDAGSRUM

Rymligt vardagsrum med lutande hög takhöjd med spotlights. Snyggt klinkergolv. Utgång med dubbeldörrar till balkongen som vetter mot nordost med sol på morgonen respektive utgång till trädgårdens trädgård på baksidan som vetter mot sydväst med sol eftermiddag/kväll. Här finns husets öppna spis med kassett. Fin öppen planlösning och samspel med köket. Här finns en luft/luftvärmepump av märket Panasonic för extra uppvärmning alternativ AC-kylning.

KÖK

Kök med köksö med diskho, keramikhäll av märket Gorenje och bänkskiva av granit ”mörkgrön labrador med guld inlägg”. Fläkt. Skåp och köksluckor av med tusch av lantlig design, ett vitrinskåp med belysning. Kombinerad kyl och frys i borstad stål med ”door-in-door ”-funktion i kyl och ice & water-system i frys av märket LG. Integrerad microvågsugn, Whirlpool. Varmluftsugn, Whirlpool. Diskmaskin, Siemens.

SOVRUM 1

Rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsängen. Utgång till balkongen. Egen ingång till husets andra badrum med dusch. Höjd i tak. Dubbelgarderob. Klinker på golvet. Fiberoptik indraget.

SOVRUM 2

Sovrum intill sovrum 3. Ett fönster. Klinker på golvetSOVRUM 3

Sovrum med klinkergolv. Ett fönster. En entréingång från baksidan.SOVRUM 4

Rymligt sovrum med klinkergolv. Ett fönster och en skjutdörr i glasparti som vetter till innergården på bostaden baksida och trädgård.BADRUM

Rymligt helkaklat badrum med inslag av sjösten i bård på vägg och snyggt motiv i sjösten på golvet. Golvvärme via det vattenburna systemet respektive via separat el-system. Perfekt att slå på el-golvvärmen sommartid då det vattenburna systemet är avslaget i övriga huset. Mulltoalett, Wostman. Handfat med skåp undertill med bra plats för förvaring. Badrumsskåp med spegel. Duschhörna med vik-väggar.

GARAGE

Riktigt rymligt garage med klinkergolv. Elektrisk garageport med fjärrstyrning samt en entrédörr i port. Här finns en extra kombinerad kyl/frys. Innanför garaget finns ytterligare utrymme för gott om förvaring med berg i dagen. Ett utrymme för tvättstuga med klinker på golvet, tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Tvättbänk. Här finns husets luftvärmepump NIBE från 2019.

Dokument

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

STRÄNGNÄS LOGARN 1:117

Gatuadress

Mastvägen 17

Ort

Strängnäs

Postnummer

645 93

Område

Logarns Västervik

Objektstyp

Fritidsbostad

Information

Rum: 5 rum och kök, varav 4 sovrum
Boarea: 96 kvm (Areauppgiften enligt taxeringsinformationen)
Tomtarea: 2008 kvm (Areauppgiften enligt taxeringsinformationen)
Tomtbeskrivning: Trädgårds- och naturtomt

Byggnadssätt

Byggnadstyp: 1-plan med garage i soutteräng
Byggår:
2006 (säljarens information)
2014 (fastighetsinskrivnings information)
Fasadtyp: Stående träpanel
Grund: Grundmurar/grundsula
Stomme: Siporex, trä
Taktyp/takbeklädnad: Shingel
Fönster: Isolerglas
Uppvärmning: Vattenburen värme, frånluftsvärmepump, luft/vattenvärmepump
Ventilation: Mekanisk till- och frånluft

Pris

4 150 000 SEK eller högstbjudande

Bilparkering

Uppfart för parkering av fyra till fem bilar. Parkering i garaget upp till 2 bilar.

TV/internet

Fiberoptik, 2020

Vatten och avlopp

Vatten: Enskilt vatten året om
Avlopp: Avlopp saknas, endast gråvatten (BDT)
För samtliga 68 fastigheter sker utsläpp av avloppsvatten (BDT) till en gemensam avloppsanläggning. Vattenspolade toalett (WC) får inte användas. Sop-, slam- och latrinhämtning ombesörjes av kommunen.

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad: 1 493 000 SEK
Taxeringsvärde mark: 500 000 SEK
Taxeringsvärde total summa: 1 993 000 SEK
Taxeringsvärde fastställt år: 2018
Värdeår: 2014
Typkod: 220, Småhusenheten, bebyggd
Fastighetsavgift/skatt: 8 437 SEK.

Driftskostnad (per år)

Uppvärmning: 26 903 SEK
Sommarvatten: 150 SEK
Försäkringskostnad: 8 000 SEK
Samfällighet: 3 000 SEK
Renhållning: 2 400 SEK
Sotning: 400 SEK
Väg: 2 200 SEK
Summa: 43 053 SEK
Årlig elförbrukning: 16 307 kWh
Antal personer i hushållet: 2
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt på 8 437 SEK.
Beskrivning av kostnader: Kostnad för latrinhämtning sommarsäsong (maj-aug) är 1735 kr + 434 kr för extra kärl om man inte väljer att göra mull. I kostnaden för uppvärmningen ingår kostnaden för förbrukad hushållsström.
Kommentar: I kostnaden för avgiften till samfällighetsföreningen ingår även kostnad för förbrukningen av vatten. Sommarvatten från Mälaren tillkommer med en kostnad av 150 kr/år.
Boendekalkyl: Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: Strängnäs Logarn Ga:3 Ändamål som avser: vattentäkt, vägar, gångvägar, parkeringsplatser, badplats, båtplats med bryggor, båtuppläggningsplats, grönytor, dagvattenledningar, avloppsanläggning. Förvaltande samfällighet: Logarns Västra Samfällighetsförening.
Strängnäs Logarn Ga:1 Ändamål som avser: vägar
Förvaltande samfällighet: Torparuddens samfällighetsförening
Planer och bestämmelser: Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19711021) Logarn 1:109-1:121, Ändring av dp (Beslutsdatum: 20080116, Registreringsdatum: 20090423)
Övriga rättigheter och belastningar: För samtliga 68 fastigheter sker utsläpp av avloppsvatten (BDT) till en gemensam avloppsanläggning. Vattenspolade toalett (WC) får inte användas. Sop-, slam- och latrinhämtning ombesörjes av kommunen.

Inteckningar

Pantbrev: 3st
Inteckningsbelopp: 1 400 000 SEK

Besiktning har utförts.

Datum: 2021-06-02

Energideklaration har utförts.

Datum: 2021-06-04
Energiprestanda, primärenergital: 138 kWh/m2 och år
Energiklass: E

Övrigt

Tillträde: Enligt överenskommelse

Område

Logarns Västervik

Logarns Västervik är ett fritidsområde som ligger på Torparudden, en halvö i Grisslefjärden. Området består av sammanlagt av 68 fastigheter som till mestadels är fritidsbostäder men även flera hus i området som byggts med permanent standard. Omgivningen består av härlig natur med bl a ekbackar och hagar. Närhet till ett stort vattenområde som inbjuder till bad och fiske. Förutom de mycket fina naturliga badmöjligheter som området erbjuder, finns också en anlagd badplats med sandstrand med intilliggande grillplats. Vid de två bryggorna i området finns för varje tomtägare en avsedd båtplats. Här finner ni även den gemensam bastu och sommartid en flytbrygga för badsugna. Alldeles vid vägen till båthamnen finner ni uppställningsplats för båtar under vintersäsong. Alldeles i närheten har ni naturreservatet Torparudden som ligger vid stranden av Mälaren på den nordliga udde av Tosterön. Naturreservatet består av berg där gran och tall dominerar och har kuperad vandringsled.

Invid 55:ans väg finns en lanthandeln Aspö Handel och bensinmack. I närheten invid Mälarens vatten ligger även Hormuddens trädgård med resturang och café som håller säsongsöppet. För barnen finns roliga aktiviteter såsom trampa trampbåt, låna metspön och för de allra minsta en bilbana.

Strängnes erbjuder den charmiga småstadsidyllen med en familjär prägel och karisma vid Mälaren med många härliga platser att besöka. Promenera gärna längs med standpromenaden som går förbi Västerviken och ut på Visholmen med strandbad, lekplats, tennisbanor och minigolf. Väderkvarnen är en av sevärdheterna som under sommaren öppnas för besökare. Här finns ett flertal restauranger och kvarterskrogar ifall man vill äta ute

Kontakt

Ansvarig Mäklare

Anette Sjöö

Reg.Fastighetsmäklare

Anmäl Intresse

Jag samtycker till Sjöö's Fastighetsförmedling
Integritetspolicy och önskar att bli kontaktad

Karta

Sjöö´s Fastighetsförmedling

/