Västergården 133

Västergården, Vallentuna

Ljus och trevlig 3:a om 80 kvm i barnvänliga Västergården. En lägenhet en trappa upp med två uteplatser, en i markplan och ytterligare en direkt vid entrén. Rymligt badrum med badkar. Separat tvättstuga. Franskbalkong. Barnvänligt och bilfritt område. Rymligt kallförråd i markplan.

Introduktion

Utgångspris

1 650 000 SEK

Typ

Bostadsrättslägenhet

Avgift

4 564 kr/mån

Rum

3 Rum & Kök

Boarea

80 kvm

Uteplats

Ja

Finns hiss

Nej

/

Karta

Kontakt

Anette Sjöö

Reg.Fastighetsmäklare

Visningar

Sön 25/10 klockan 13:00 - 13:45

Föranmälan via mäklare är obligatoriskt!

Mån 26/10 klockan 18:00 - 18:30

Föranmälan via mäklare är obligatoriskt!

Bilder

Film

Film

Invändig & utvändigt presenteras här i en film om Västergården 133

Visa Film

Västergården 133

Planritning

Planritningen är inte skalenlig och vissa avvikelser kan förekomma.

Fakta

Beskrivning

3:a i barnvänliga Västergården, Vallentuna!

Ljus och trevlig 3:a om 80 kvm i barnvänliga Västergården. Lägenhet med egen mysig mindre trädgård med altan ombonat med buskar och brevlåda. Egen trapp upp till lägenheten med en uteplats en trappa upp vid entrén. Ljus och bra planerad lägenhet som är fri från insyn från grannarna. Rymligt badrum med badkar samt separat tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och bostadens värmepanna. Fönster och franskbalkong i det luftliga vardagsrummet. Barnvänligt och bilfritt område. Rymligt kallförråd i markplan, perfekt för förvaring av trädgårdsverktyg samt cykeln.

Varmt välkomna på visning av lägenheten!

Interiör


Hall

Välkomnande hall med hatthylla och plats för skoställ. Vitmålade väggar och laminatgolv. Lucka i tak till rymlig vind att ha förvaring på.

Kök

Rymligt kök med plats för matbordet. Beige kakel ovan diskbänk i rostfritt samt arbetsbänk i vit bänkskiva i laminat. Vita släta köksskåp och lådor och ett vitrinskåp. Spis med ugn av märket Electrolux från 2020. Spisfläkt av äldre modell, Elektro Standard. Diskmaskin, Cylinda. Kyl och frys i fullhöjd av märket Electrolux från 2020. Ljusa målade väggar och ljus plastmatta på golv.

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum med fint ljusinsläpp från fönster samt den franskabalkongen. Målade väggar i grått samt en ljusare mönstrad fondtapet. Ljust laminatgolv från 2015. Spotbelysning med skena i tak.

Sovrum 1

Rymligt sovrum med plats för dubbelsängen. Målade väggar i ljust lila och en mörk mönstrad fondvägg i tapet. Ljust laminatgolv.

Sovrum 2

Rymligt sovrum med ljusa väggar och ljus plastmatta på golvet.Badrum

Rymligt badrum i originalutförande med vita kaklade och en ljusblå bård med dekormotiv på väggarna samt ljusblå plastmatta. Här finns badkar, Wc, handfat och badrumsskåp med spegel och belysning. Ett mindre fönster för goda vädringsmöjligheter. Innanför badrummet finns den separata tvättstugan.

Tvättstuga

Separat tvättstuga som ligger med ingång från badrummet. Likadan blå plastmatta som i badrummet. Vitmålade väggar och ett mindre fönster. Här står lägenhetens egna tvättmaskin av märket Samsung, torktumlare av märket LG och bostadens frånluftsvärmepump. Tvättställ med underskåp.

Klädkammare

Vitmålade väggar och plastmatta på golvet. Hylla och klädstång. Ett linneskåp. Två ställningar med hyllplan.

Dokument

Bostadsfakta

Gatuadress

Västergården 133

Kommun

Vallentuna

Postnummer

186 37

Område

Västergården

Objektstyp

Bostadsrättslägenhet

Boarea

Boarea 80 kvm
Uppgift angående boarean är baserad på föreningens uppgifter samt avstämd med säljaren. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som avser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före köpet.

Våningsplan

2 av 2

Finns hiss

Nej

Rum

3 rum och kök, varav 2 sovrum

Byggår

1989

Månadsavgift

4 564 SEK/mån
I månadsavgiften ingår bredband (250/100 Mbps), samfällighetsavgift, carportplats, vatten (som regleras varje år beroende på hur mycket man konsumerar).
Kommentar: Avser vattenförbrukning och avläses 1 gång/år eller vid in/ut flyttning.

Pris

1 650 000 SEK eller högstbjudande

Uteplats och upplåten mark

Uteplats med trädeckad altan är upplåten med annan nyttjande rätt än bostadsrätt.

Bilparkering

En carportplats ingår i månadsavgiften. För bostadsrättsinnehavarna ingår två boendeparkeringstillstånd som gör att man kan parkera för 20 kr per dygn alt. 450 kr per månad på betalparkeringen.

Beskrivning av förråd

Det finns ett kall förråd i markplan intill lägenheten under trappen.

TV/internet

Fiberoptik

Bostadsrättsföreningen

Föreningens namn: Brf Västergården
Organisationsnummer: 716420-0052.
Föreningen bildades: 1987
Lägenhetsnummer: 0133
Föreningsform: Bostadsrättsförening (Äkta)
Föreningen accepterar inte juridisk person
Markägare: Föreningen äger marken
Allmän information: Föreningen äger och förvaltar fastigheterns Västanberga 1:58, Västanberga 1:53, Västanberga 1:65, Västanberga 1:48, Västanberga 1:30, Västanberga 1:39, Västanberga 1:44, Vallentuna Nyby 1:292, Vallentuna Nyby 1:297, Vallentuna Nyby 1:300, Vallentuna Nyby 1:182, Vallentuna Byby 1:187, Vallentuna Nyby 1:196 och Vallentuna Nyby 1:204. Idag består bostadsområdet av två föreningar: en samfällighetsförening och en bostadsrättsförening. Bostadsrättsföreningen är medlem i samfällighetsföreningen Vallentuna-Nyby samfällighetsförening, föreningens andel av fastigheterna är 27,6 %. Samfällighetsföreningen erhåller månatlig samfällighetsavgift från samtliga hushåll, och Bostadsrättsföreningen bostadsrättsavgift från sina 42 medlemmar, där samfällighetsavgift ingår. I detta ingår bland annat sophantering, snöröjning, underhåll av gemensamma fastigheter och carportar. Till samfällighetsföreningen hör 110 friköpta hus och bostadsrättsföreningen med 42 lägenheter. 42 lägenheter fördelade på 21 flerbostadshus på tvåvåningar. Lägenhetsfördelning: 2 rok 20st, 3 rok 22st. Samfälligheten Vallentuna-Nyby förvaltar en gemensamhetsanläggning som omfattar carport, kör- och gångytor, grönytor, lekplats, belysning, soprum, föreningslokal, ledning för vatten, avlopp och dagvatten, anläggning för kabel-TV inkl. grundutbud, el- och teleledningar, vattenmätare och elmätare för gemensam el samt andra för fastigheten erforderliga anläggningar. Det finns 6 stycken gårdar. Den ekonomiska förvaltningen för bostadsrättsföreningen sköts av Valvet Förvaltning. För ytterligare information besök föreningens hemsida: http://brfvastergarden.se/
Övriga utrymmen i föreningen: Soprum för hushållsavfall finns i anslutning till carportarna. Samfälligheten har en lokal som man kan hyra som medlem i samfälligheten.
Utförda renoveringar i föreningen: De senaste åren har omfattande fastighetsunderhåll genomfört såsom fasadrenoveringar, målning, takrengöring och plåtarbeten.
2015 tilläggsisolerades fastigheternas vindar.
2012 installerades säkerhetsdörrar för alla lägenheter
Föreningen har utfört planerat underhåll som kommer fortsätta nästa vår/sommar, arbetet omfattar byte av dåligt virke, byte av trappsteg till övervåningarna, byte av handledare till övervåningarna samt ommålning.

Värme- och ventilationsanläggning

Samtliga lägenheter är utrustade med frånluftvärmepump med inbyggd vattenberedare som servas av föreningen. Uppvärmd tilluft via frånluftsvärmepumpen samt stödvärme med direktverkande elradiatorer Till-och frånluft med FTX-system

Ekonomi

Avgiftsförändringar: Ingen planerad avgiftshöjning av månadsavgiften
Driftkostnaderna är ca 1 604 SEK/mån och fördelas enligt följande:
Hushållsström & Uppvärming: 1 339 SEK/mån
Hemförsäkring: 265 SEK/mån
Pantsatt: Ja
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1 183 SEK betalas av köpare
Andel i föreningen: 2,5011%
Andel av månadsavgift: Uppgiften saknas i föreningens register
Boendekalkyl: Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Energideklaration har utförts.

Datum: 2020-02-13
Energiprestanda, primärenergital: 111 kWh/m2
Energiklass: D

Område

Västergården

Med ett barnvänligt område och en naturskön omgivning ligger Västergården. Utspritt i området finns ett flertal lekplatser med gunnor och klätterställningar samt den populära inhägnade basket/fotbollsplan i konstgräs. Intill gården ligger ett mindre skogsparti och äng samt den alldeles egna lila pulkabacken mellan gårdarna. I närheten finner ni förskolorna Västanvinden, Vallmon och Ekeby. Närmsta grundskola är Rosendalsskolan norra och Rosendalsskolan södra med årskurserna från förskoleklass till årskurs nio samt Aktiviaskolan med årskurserna från årskurs sex till årskurs nio med grundskola och särskola.Närliggande busshållplatser drygt 5 minuters promenad. Roslagsbanan drygt 15-20 minuters promenad till Ormsta hållplats.

Kontakt

Ansvarig Mäklare

Anette Sjöö

Reg.Fastighetsmäklare

Anmäl Intresse

Jag samtycker till Sjöö's Fastighetsförmedling
Integritetspolicy och önskar att bli kontaktad

Karta

Sjöö´s Fastighetsförmedling

/